Продукти:
• 800 г дюли
• 250 мл вода
• 900 г захар
• 3 г лимонтузу
Начин на приготвяне:
Под течаща вода изстъргваме дюлите с четка. Без да ги белим, разделяме всяка дюля на 8 парчета, които слагаме в тенджера, заливаме с вода и варим 35 мин, докато омекнат.
Разстиламе ленена кърпа над друга тенджера, изсипваме дюлите върху нея и ги оставяме да престоят 1 нощ, докато им изтече сокът. Kъм сока прибавяме захарта и лимонтузуто и възваряваме. Варим на слаб огън 10 мин.
Веднага пълним в затоплени бурканчета и затваряме.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...