Кулинарни рецепти » Мармалад от пъпеш

 Мармалад от пъпеш

Продукти:

• добре узрели, ароматни, сипкави пъпеши
• на 1 кг пюре от пъпеш – 1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Обелваме пъпешите, нарязваме ги на парчета и ги пасираме на гладко пюре. Слагаме пюрето да се вари на умерен огън и щом водата поизври, сипваме захар в посочената пропорция.

Варим, докато мармаладът се сгъсти добре, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Разсипваме горещия мармалад в сухи бурканчета, покриваме ги с целофан и ги затваряме с капачки.

Автор: Денка Маринова

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало