Продукти:
• добре узрели, ароматни, сипкави пъпеши
• на 1 кг пюре от пъпеш – 1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Обелваме пъпешите, нарязваме ги на парчета и ги пасираме на гладко пюре. Слагаме пюрето да се вари на умерен огън и щом водата поизври, сипваме захар в посочената пропорция.
Варим, докато мармаладът се сгъсти добре, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Разсипваме горещия мармалад в сухи бурканчета, покриваме ги с целофан и ги затваряме с капачки.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...