Кулинарни рецепти » Тиквички за зимата

 Тиквички за зимата

Продукти: (за 10 буркана)

• 6,5 кг млади тиквички
• 4,8 кг домати
• 1,2 кг червен лук
• 150 г сол
• 150 г захар
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• 600 мл олио

Начин на приготвяне:

Нарязваме почистените тиквички на кръгчета и леко ги запържваме в олиото. Изваждаме ги в отделен съд и в същата мазнина изпържваме лука до златисто.

Обелените и смлени домати варим на огъня, докато сместа остане наполовина. Прибавяме лука, захарта, солта, копъра и магданоза.

Сипваме по 2 черпака сос във всеки буркан и допълваме с тиквичките. Оставяме да изстинат, затваряме и стерилизираме 50 мин.

Автор: Златка Лозанова

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало