Кулинарни рецепти » Тиквички за зимата

 Тиквички за зимата

Продукти: (за 10 буркана)

• 6,5 кг млади тиквички
• 4,8 кг домати
• 1,2 кг червен лук
• 150 г сол
• 150 г захар
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• 600 мл олио

Начин на приготвяне:

Нарязваме почистените тиквички на кръгчета и леко ги запържваме в олиото. Изваждаме ги в отделен съд и в същата мазнина изпържваме лука до златисто.

Обелените и смлени домати варим на огъня, докато сместа остане наполовина. Прибавяме лука, захарта, солта, копъра и магданоза.

Сипваме по 2 черпака сос във всеки буркан и допълваме с тиквичките. Оставяме да изстинат, затваряме и стерилизираме 50 мин.

Автор: Златка Лозанова

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало