Продукти: (за 10 буркана)
• 6,5 кг млади тиквички
• 4,8 кг домати
• 1,2 кг червен лук
• 150 г сол
• 150 г захар
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• 600 мл олио
Начин на приготвяне:
Нарязваме почистените тиквички на кръгчета и леко ги запържваме в олиото. Изваждаме ги в отделен съд и в същата мазнина изпържваме лука до златисто.
Обелените и смлени домати варим на огъня, докато сместа остане наполовина. Прибавяме лука, захарта, солта, копъра и магданоза.
Сипваме по 2 черпака сос във всеки буркан и допълваме с тиквичките. Оставяме да изстинат, затваряме и стерилизираме 50 мин.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...