Продукти: (за 10 буркана)
• 6,5 кг млади тиквички
• 4,8 кг домати
• 1,2 кг червен лук
• 150 г сол
• 150 г захар
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• 600 мл олио
Начин на приготвяне:
Нарязваме почистените тиквички на кръгчета и леко ги запържваме в олиото. Изваждаме ги в отделен съд и в същата мазнина изпържваме лука до златисто.
Обелените и смлени домати варим на огъня, докато сместа остане наполовина. Прибавяме лука, захарта, солта, копъра и магданоза.
Сипваме по 2 черпака сос във всеки буркан и допълваме с тиквичките. Оставяме да изстинат, затваряме и стерилизираме 50 мин.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...