Кулинарни рецепти » Патладжани в олио

 Патладжани в олио

Продукти:

• 5 кг патладжани
• 200 г кромид лук
• 400 г моркови
• 200 г глава целина
• ситен магданоз
• сол на вкус
• смлян черен пипер
• 400 мл олио

Начин на приготвяне:

Възвираме 3-4 л подсолена вода и пускаме в нея патладжаните. Щом поомекнат, ги вадим и нарязваме на шайбички с дебелина1 см. Пържим ги до златисто в сгорещено олио. Изваждаме и ги поръсваме със сол и черен пипер.

Остърганите моркови и обелената целина нарязваме на тънки филийки. На филийки нарязваме и лука.

Редим патладжаните в бурканчета и между редовете слагаме магданоз, лук, целина и моркови. Заливаме с препърженото и прецедено олио. Затваряме и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало