Кулинарни рецепти » Люта македонска туршия

 Люта македонска туршия

Продукти:

• 9 кг домати
• 500 г краставички
• 600 г захар
• 500 мл оцет
• люти червени чушлета
• черен пипер
• синапено семе
• сол

Начин на приготвяне:

Смиламе доматите и настъргваме краставичките.

Сгъстяваме на огъня доматения сок при непрекъснато бъркане и прибавяме настърганите краставици и захарта, оцета, лютите чушлета - цели, а ако искаме да стане туршията огнена - ги нарязваме дребно, черния пипер, синапа и посоляваме на вкус. Разбъркваме сместа и я оставяме да кипне.

Насипваме я в буркани и стерилизираме около 10 минути.

Автор: Илия Кралевски

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало