Продукти:
• 9 белтъка
• 4 жълтъка
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. сладко от малини (кайсии или праскови)
За ваниловия сос:
• 5 жълтъка
• 3 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 равна с.л. нишесте
• 1 бучица краве масло
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците с малиновото сладко. Отделно обработваме 1 белтък със захарта. Съединяваме смесите и прибавяме към тях обработените с кухненска тел останали 8 белтъка.
Слагаме в намаслена форма за пудинг и печем 25-30 минути на водна баня. Отделяме съвсем леко с ножа ръбовете. Нарязваме, когато изстине и поднасяме с ванилов сос.
Приготвяме соса като смесваме захарта, нишестето, ванилията и жълтъците с млякото. Оставяме да клокне на водна баня, но не спираме да обработваме с кухненска тел.
Красивият замък поднасяме с малко сметана от флакон и течен бял шоколад, върху който поднасяме всяко парче, но не поливаме отгоре, защото десертът би се свил, спаднал и обезформил.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...