Кулинарни рецепти » Запеканка с тиква

 Запеканка с тиква

Продукти:

• 500 г почистена тиква
• 500 г извара
• 100 г краве масло
• 4 яйца, настърганата кора на 1 лимон
• 1 щипка канела
• 1 пакетче ванилова захар
• 100 г захар
• 2 с.л. нишесте
• 3 с.л. галета

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквата на парченца. Загряваме 1 с.л. масло и на порции изпържваме тиквените парчета от всички страни.

Разтопяваме останалото масло. Жълтъците отделяме от белтъците, разбиваме ги с маслото, захарта (оставяме 1 ч.л.) и подправките и съединяваме с изварата. Добавяме нишестето и половината от разбитите белтъци.

Загряваме фурната на 200 градуса. Намазваме форма за печене с масло, посипваме я с галета. На слоеве нареждаме тиквата и изварената маса, посипвайки с галета. Печем във фурната 20 мин.

Останалите белтъци разбиваме с останалата захар и ги сипваме върху запеканката. Слагаме отново във фурната, докато белтъците леко се зачервят.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало