Продукти:
• 1 л прясно мляко
• 750 мл вода
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. захар
• 3 дюли
• 1 ч.ч. вода
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Млякото, водата, ориза и захарта, слагаме да врят. Бъркаме, докато сместа започне да ври, за да не загори ориза.
Нарязваме дюлите на кубчета около 1 см. Заливаме ги с 1 ч.ч. вода и варим, докато омекнат.
След като се сгъсти ориза, прибавяме сварените и отцедени дюли. Варим до необходимата гъстота. Накрая ароматизираме с ванилията.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...