Продукти за 4 порции:
• 4 големи ябълки
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 3 с.л. захар
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 2 ванилии
• 1 к.ч. брашно
• пудра захар за поръсване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, нарязваме ги на кръгчета, дебели около един пръст, и ги почистваме от семенната част.
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме млякото, разтопеното масло, ванилията и брашно, колкото да получим тесто, малко по-гъсто от палачинковото. Потапяме ябълките в приготвената смес и ги пържим в сгорещената мазнина.
Поднасяме ги поръсени с пудра захар.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...