Кулинарни рецепти » Шоколадови пастички

 Шоколадови пастички

Продукти:

• 4 белтъка
• 70 г захар
• 170 г смлени орехови ядки

За крема:

• 170 г краве масло
• 4 жълтъка
• 2 ванилии
• 50 г какао /или шоколад на прах/
• 170 г захар
• 1/2 к.ч. вода

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците заедно със захарта, докато получим твърд сняг. Прибавяме смлените орехови ядки. Разбъркваме и изсипваме сместа в квадратна тавичка, която сме намазали с масло и посипали с брашно. Печем в умерена фурна.

Разтопяваме маслото за крема на тих огън, прибавяме захарта и какаото и варим при непрекъснато бъркане, докато се разтвори захарта. Тогава прибавяме един по един жълтъците и ванилията. Разбиваме много добре крема и с помощта на нож, който мокрим във водата, го намазваме върху изпечения сладкиш.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало