Продукти:
• 4 белтъка
• 70 г захар
• 170 г смлени орехови ядки
За крема:
• 170 г краве масло
• 4 жълтъка
• 2 ванилии
• 50 г какао /или шоколад на прах/
• 170 г захар
• 1/2 к.ч. вода
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците заедно със захарта, докато получим твърд сняг. Прибавяме смлените орехови ядки. Разбъркваме и изсипваме сместа в квадратна тавичка, която сме намазали с масло и посипали с брашно. Печем в умерена фурна.
Разтопяваме маслото за крема на тих огън, прибавяме захарта и какаото и варим при непрекъснато бъркане, докато се разтвори захарта. Тогава прибавяме един по един жълтъците и ванилията. Разбиваме много добре крема и с помощта на нож, който мокрим във водата, го намазваме върху изпечения сладкиш.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...