Продукти:
• 2 яйца
• 2 с.л. кристална захар
• 2 с.л. брашно
• 4 ч.л. желатин
• 1 голяма кофичка сметана
• 8 с.л. пудра захар
• 1 ванилия
• половин кофичка кисело мляко
• 2 с.л. настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците и ги разбиваме с кристалната захар. Разбиваме белтъците заедно с брашното и внимателно ги съединяваме с жълтъците. Изсипваме сместа в тавичка върху намаслена хартия, така че да получим слой с дебелина около 2 см. Изпичаме блата в умерена фурна.
Накисваме желатина за няколко минути в 1 к.ч. вода, след което го държим на огъня, докато се разтвори. Смесваме го с киселото мляко. Разбиваме сметаната с пудрата захар и ванилията и внимателно съединяваме с киселото мляко.
Изсипваме така приготвения крем върху блата и поръсваме с настърган шоколад. Държим парфето 2 часа в хладилник и след това поднасяме.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...