Продукти:
• 3 яйца
• 6 с.л. пудра захар
• 4 с.л. брашно
За крема:
• 5 кофички кисело мляко
• 250 г захар
• 3 яйца
• 3 с.л. какао
• 1 ч.ч. ситно нарязани орехи
• 1 с.л. желатин
• 1 к.ч. сок от вишни
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците за блата със захарта на слаб огън, докато се сгъстят. С останалата захар и 1 с.л. гореща вода разбиваме белтъците на твърд сняг. Прибавяме ги с брашното в жълтъчената смес лъжица по лъжица като ги редуваме.
Намазняваме и набрашняваме тортане форма, изсипваме в нея сместа и я печем в предварително загрята умерена фурна.
Прецеждаме млякото през многослойна марля и заделяме 1 чаша за украса. На водна баня стопяваме желатина.
На слаб котлон разбиваме жълтъците за крема с 2/3 от захарта и какаото. Щом се сгъсти, сваляме от огъня, но продължаваме да бъркаме. Прибавяме млякото и разтопения и изстинал желатин и избъркваме много добре. Прибавяме орехите и разбитите на твърд сняг с останалата захар белтъци. Отново разбъркваме.
Изсипваме крема върху изстиналия блат и оставяме десерта в хладилника да желира. Преди сервиране разбъркваме заделеното мляко с вишневия сок и шприцоваме върху десерта розички.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...