Продукти:
• 500 мл вода
• 1 парченце лимонова кора за аромат
• 150 г захар
• 2-3 с.л. грис
• 1 яйце
• 3-4 с.л. краве масло или олио
• пудра захар за поръсване
• смлени орехи за гарниране
Начин на приготвяне:
Възваряваме водата, захарта и лимоновата кора. Във врящата смес изсипваме гриса и бъркаме интензивно с дървена лъжица, докато кашата се свари добре. Сваляме я от котлона.
Разбиваме яйцето на пяна и го прибавяме в кашата, като бъркаме енергично с дървена лъжица. Със супена лъжица гребем от кашата и пускаме топчиците в предварително сгорещената мазнина да се изпържат добре от всички страни.
Отцеждаме топчетата от мазнината и ги оставяме да изстинат. Поръсваме ги с пудра захар и смлени орехи.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...