Продукти:
• 500 г кисели ябълки
• 2 ч. ч. захар
• 2 ч. ч. брашно
• 3 яйца
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 500 мл ябълков сок
Начин на приготвяне:
Едната чаша захар поръсваме по дъното на тавата, която поставяме в гореща фурна, за да се карамелизира. С помощта на лъжица разнасяме карамела внимателно по стените на съда.
Почистваме ябълките, нарязваме ги и с тях покриваме дъното. Върху тях сипваме кейково тесто, получено от разбитите яйца, останалата захар, брашното, ванилията и бакпулвера. Печем до златистокафяво.
Докато питата е още гореща, сиропираме с ябълковия сок.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...