Продукти:
• 300 мл кафе
• 60 мл бърбън
• 150 г натурален шоколад
• 2 пакетчета краве масло
• 500 г захар
• 250 г брашно
• 1 ч. л. бакпулвер
• 1 щипка сол
• 2 яйца
• 1 ванилия
• какао
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В тенджера загряваме кафето с бърбъна. При непрекъснато бъркане добавяме шоколада и маслото. Като се разтопят и се получи гладък крем, отстраняваме тенджерата от огъня, добавяме захарта, разбъркваме и оставяме сместа да изстине.
Разбъркваме брашното с бакпулвера, солта, яйцата и ванилията и съединяваме тази смес с шоколадената.
Загряваме фурната до 125°С. Намазваме формата за печене с масло и я поръсваме с какао. Изсипваме сместа във формата и печем пая 1 1/2 часа. Поръсваме готовия пай с пудра захар.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...