Продукти:
• 300 мл кафе
• 60 мл бърбън
• 150 г натурален шоколад
• 2 пакетчета краве масло
• 500 г захар
• 250 г брашно
• 1 ч. л. бакпулвер
• 1 щипка сол
• 2 яйца
• 1 ванилия
• какао
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В тенджера загряваме кафето с бърбъна. При непрекъснато бъркане добавяме шоколада и маслото. Като се разтопят и се получи гладък крем, отстраняваме тенджерата от огъня, добавяме захарта, разбъркваме и оставяме сместа да изстине.
Разбъркваме брашното с бакпулвера, солта, яйцата и ванилията и съединяваме тази смес с шоколадената.
Загряваме фурната до 125°С. Намазваме формата за печене с масло и я поръсваме с какао. Изсипваме сместа във формата и печем пая 1 1/2 часа. Поръсваме готовия пай с пудра захар.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...