Кулинарни рецепти » Чорба от леща

 Чорба от леща

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 ч.ч. леща
• 2-3 картофа
• 4-5 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 1 ч.л. сладък червен пипер
• 2-3 с.л. брашно
• 2 кренвирша
• 1 с.л. свинска мас
• 1,5 л вода
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме лещата в подсолена вода почти до омекване. Прибавяме нарязаните на кубчета картофи и продължаваме варенето.

В загрятата свинска мас запържваме брашното, нарязания лук и счукания чесън. Заливаме с малко топла вода, поръсваме с червения пипер и когато запръжката се сгъсти, я прибавяме към врящата чорба.

Варим, докато запръжката се разтвори добре, поръсваме със ситно нарязан магданоз, прибавяме нарязаните на кръгчета кренвирши и опитваме на сол. Оставяме чорбата да кипне и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало