Кулинарни рецепти » Зеленчукова чорба с агнешки крачка

 Зеленчукова чорба с агнешки крачка

Продукти: (за 4-5 порции)

• 4-5 агнешки крачета
• 2 моркова
• 2 картофа
• 2 глави лук
• 1 домат
• 1 чушка
• 1 шепа киселец
• 1 ч.л. чубрица
• 3 с.л. ситно нарязани гъби
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме агнешките крачета със студена вода и слагаме да се варят. Щом водата кипне, посоляваме и добавяме нарязаните моркови. Щом крачетата се сварят, ги изваждаме и отделяме месото. Връщаме го в бульона и добавяме киселеца и гъбите.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Сипваме брашното и разбъркваме. Добавяме към запръжката настъргания домат, ситно нарязаните чушка и картофи. Сипваме всичко в чорбата, посоляваме и варим на тих огън до омекване на картофите.

Застройваме готовата чорба с разбитото в киселото мляко яйце. Поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и едро смлян черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало