Кулинарни рецепти » Великденска супа

 Великденска супа

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 агнешки черен дроб
• 300 г агнешки чревца
• 300 г ситно нарязан зелен лук
• сърцевината на 1 марулка
• 3-4 с.л. зехтин или олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. ориз
• 3 жълтъка
• сокът от 2 лимона
• копър, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме дроба, попарваме го с вряла вода, изплакваме с хладка вода, отцеждаме и го нарязваме на малки парченца.

Измиваме червата, натриваме ги с лимон, изплакваме, попарваме ги с вряла вода, отцеждаме и ги нарязваме на дребно.

Нарязваме лука и салатата и леко ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме брашното и дреболиите, поръсваме ситно нарязани магданоз и копър, наливаме 1 л вода и посоляваме. Варим 30 мин на умерен огън. Прибавяме ориза, варим още 20 мин и отстраняваме от огъня.

Разбиваме жълтъците и при непрекъснато бъркане на тънка струйка сипваме лимоновия сок. Разреждаме с малко бульон от тенджерата и сипваме застройката в супата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало