Кулинарни рецепти » Картофена пита

 Картофена пита

Продукти:

• 500 г картофи
• 1 пакетче краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги настъргваме на едро ренде. Разтопяваме 50 г масло и изсипваме в него настърганите картофи, като ги натискаме отгоре по цялата повърхност, за да улегнат и се подравнят. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме с капак и задушаваме на слаб огън. По време на задушаването прибавяме парченца от маслото.

Когато долната част на картофената смес започне да се пържи, растърсваме леко тигана, за да се отлепи питката от дъното и я обръщаме в широка чиния. Добавяме в тигана останалото масло и отново слагаме питката, но от обратната страна. Оставяме я още 15 мин на огъня без да захлупваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало