Продукти:
• 1 пакет кори за баница
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 100-150 г смлени орехи
• 1 пакет царевичен гриз
• 350 мл лимонада
• 2 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Сипваме царевичния грис в половината от олиото и пържим десетина минути, като внимаваме да незагори. След това го разбъркваме с орехите.
Разпределяме по малко от тази смес върху всяка кора и поръсваме отгоре със захар, олио и лимонада. Завиваме корите на рула и ги подреждаме в намаслена тавичка.
Печем баницата в умерено силна фурна.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...