Продукти:
• 1 кг брашно
• 400 г извара
• 250 г масло
• 500 мл вода
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
От брашното, малко сол и 1 и 1/2 ч.ч. вода омесваме твърдо тесто, което разточваме на листа. Всеки лист поръсваме с разтопеното масло и подсолена извара, навиваме на руло и поставяме в тавичка, намазана с масло.
Баницата печем при умерена температура. След изваждането й от фурната, поръсваме със смес от 2 с.л. запържено масло и 1 чаша вода и покриваме с кърпа. Поднасяме, след като се охлади.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...