Продукти:
• 500 г брашно
• 30 г мая за хляб
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. захар
• 150 г орехи
• 1 ванилия
• кората на един лимон
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в малко хладко мляко, като прибавяме брашно, колкото да се получи рядка каша. Оставяме я да втаса.
В дълбок съд смесваме разтопеното масло (отделяме 2 с.л.), маята, млякото, яйцето, 2/3 от захарта, ванилията и настърганата лимонова кора. При непрекъснато бъркане сипваме брашното и омесваме гладко тесто.
Отделяме малко от тестото, а останалото разстиламе в намаслена тава. С помощта на палеца правим в тестото малки вдлъбнатини, в които слагаме топчета от останалото тесто.
Намазваме баницата с останалото масло, поръсваме с останалата захар и счуканите орехи и оставяме да втасва поне още 30 мин.
Печем 30 мин в умерено загрята фурна, като по време на печенето под тавата поставяме съд с вода, която да се изпарява.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...