Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. ориз
• 5 яйца
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. пудра захар
• сол
Начин на приготвяне:
От брашното, водата и 1 щипка сол замесваме банично тесто. Разточваме го на 5 кори.
В малко подсолена вода сваряваме ориза. Отцеждаме го, оставяме го да изстине и го смесваме с натрошеното сирене, разбитите яйца и 1 с.л. олио. Разбъркваме добре.
В намаслена тавичка нареждаме корите, като между тях разпределяме приготвената плънка. Поръсваме баницата с останалото олио и печем в умерено загрята фурна. Накрая поръсваме готовата баница с пудра захар.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...