Продукти:
• 1 кофичка кисело мляко
• 1/2 ч.ч. топла вода
• 1 с.л. захар
• 1 с.л. сол
• мая, колкото кибритена кутийка
• 1 ч.ч. мас
• 1 кг брашно
За плънката:
• 300 г сирене
• 2-3 яйца
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от изброените продукти и го разделяме на 16 топки. Всяка топка разточваме на кора с големината на чиния и ги намазваме с разтопената мас.
Слагаме плънка от натрошено сирене, размесено с яйца. Завиваме на руло и всеки от двата края връзваме на възел.
Нареждаме в намазнена тава на разстояние, като единият край с възела е отдолу, а другият – отгоре. Оставяме баницата да втасва 1 час. Намазваме я отгоре с разбито яйце и печем в сгорещена фурна.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...