Кулинарни рецепти » Унгарска баница

 Унгарска баница

Продукти:

• 20 кори за баница
• 1 кг извара
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. захар
• 5 с.л. краве масло
• 7-8 с.л. зехтин
• 50 г стафиди
• 50 г орехи

Начин на приготвяне:

Разбъркваме изварата заедно с маслото, захарта и стафидите. Разстиламе една кора, поръсваме със зехтин и слагаме отгоре още една кора. Разпределяме част от плънката и завиваме корите на руло.

По същия начин обработваме и другите кори. След това нареждаме корите в намаслена тавичка и печем във фурна, загрята до 200°С. Поръсваме готовата баница с наситнени орехови ядки.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало