Кулинарни рецепти » Вита подсладена баница

 Вита подсладена баница

Продукти:

• 0,5 кг брашно
• 250 г краве сирене
• 3 яйца
• 200 г краве масло
• 1 с. л. олио
• 1 ч. ч. топла вода
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Замесваме меко тесто от пресятото брашно, топлата вода, олиото и солта. Разделяме го на 8 топки и го оставяме да почине. В това време приготвяме плънката от натрошеното на ситно сирене и разбитите яйца. Разтопяваме маслото и го държим на топло.

Разточваме една по една топките на тънки кори. Мажем ги равномерно с масло и ръсим върху всяка една от плънката. С помощта на лист хартия навиваме всяка кора на стегнато руло. Навиваме рулата на спирала и ги слагаме в намаслена с масло тава.

Печем баницата в предварително загрята фурна до розово. Като я извадим от фурната, поръсваме я с подсладена вода и я завиваме добре с чиста кърпа, за да омекне.

Автор: Тодорка Делчева

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало