Продукти:
• 1 банан
• 1 печена и белена червена чушка
• 1 малка главичка лук
• 1 малка кисела ябълка
• 1 ч.л. фина горчица
• 1 ч.ч.сметана
• 1 к.ч. майонеза
• 2 с.л. фъстъчено масло
• 1 ч.л. сусамов тахан
• 1 скилидка чесън
• по 1 щипка бял и черен пипер
• куркума, риган
• индийско орехче
• лимонов сок и сол
Начин на приготвяне:
Наситняваме банана, чушката, ябълката, чесъна и лука, слагаме ги с малко вода и фъстъченото масло да се позадушат. Отцеждаме и обработваме с пасатора.
Прибавяме останалите продукти, също обработени предварително. Овкусяваме по наша преценка и разбиваме, докато получим гладка и пухкава смес.
Използваме за заливане на салати с листни продукти, комбинирани с екзотични риби и плодове, печено на скара или грил и накъсано на ситно леко месо, поднесено като топло предястие.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...