Кулинарни рецепти » Английски сос за печени меса

 Английски сос за печени меса

Продукти:

• 2 ч.ч. прясно сварено мляко
• 1 глава лук
• 2-3 карамфилчета
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• 1 по-дебела филия бял хляб
• 25 г краве масло
• 1 с.л. сметана
• 1 щипка черен пипер
• 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Почистваме луковата глава и набождаме по нея карамфилчетата. Кипваме млякото и варим в него 30 мин лука заедно с индийското орехче.

Прибавяме хлебните трохи, черния пипер, половината масло и сол на вкус. Разбиваме сместа много добре с вилица и варим още 20 мин, като непрекъснато разбъркваме.

Изваждаме лука и прибавяме останалото масло и сметаната. Разбиваме соса, докато получим гладка еднородна смес и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало