С
упи » Рибени супи

3762 |

0
Гъста рибена супа
(Финландия)
Продукти: (за 4-5 порции)
• 450 г бяла риба
• 5 картофа
• 1 л прясно мляко
• 1 малка глава лук
• 40 г краве масло
• 40 г брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата и я нарязваме на парченца. Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги при рибата, наливаме малко вряща подсолена вода и варим, докато омекнат.
Постепенно прибавяме млякото, ситно нарязания лук и маслото. Към края на варенето сгъстяваме с брашното, което сме размили в малко мляко и подправяме с черен пипер на вкус.
27.03.2011 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Супи"
Коментари (0)