Кулинарни рецепти » Спаначени равиоли

 Спаначени равиоли

Продукти:

• 250 г брашно
• 4 яйца
• 50 г краве масло
• 80 г настърган кашкавал
• 150 г замразен спанак
• 100 г настърган пармезан
• 1 щипка индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Замесваме твърдо тесто от пресятото брашно, 2 яйца и малко вода. Покриваме го с кърпа и оставяме да престои половин час. После разточваме от него две кори с еднаква форма и големина.

Размразяваме спанака, намачкваме го с ръце и го смесваме с настъргания кашкавал, 1 яйце, индийското орехче, черен пипер и сол на вкус. Разпределяме сместа върху едната кора, като слагаме по 1 с.л. през 5 см.

Намазваме тестото между плънките с последното разбито яйце и покриваме с втората кора. Натискаме я по местата, където няма плънка, за да залепне за долната кора. Нарязваме на квадратни равиоли и покриваме с влажна кърпа.

Варим равиолите в подсолена вода, като ги изваждаме 1 минута след като изплуват на повърхността. Заливаме готовите равиоли с разтопеното масло и ги поръсваме с настъргания пармезан.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало