Продукти:
· 1 кг бяло пшенично брашно
· 6 яйца
· 2 ч.л. сол
· 1 к.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното, прибавяме разбитите яйца, млякото и солта и омесваме средно твърдо тесто. Разделяме тестото на топки с големината на юмрук, покриваме ги с кърпа и ги оставяме да отлежат на топло около половин час. После разточваме от тях тънки кори /с дебелина 2-3 мм/.
Нареждаме корите върху чаршаф и ги сушим 2-3 дни като ги обръщаме от време на време. Ако бързаме, изсушаваме корите в не много силна фурна. Натрошаваме изсушените кори и ги съхраняваме в платнени торби или в кутия.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...