Продукти: (за 4 порции)
· 300 г тънки и къси спагети
· 200 г бяло пилешко месо, сварено, нарязано на парченца и изпържено в зехтин или масло
· 50 г печено кашу
За соса:
· 4 малки главички лук
· 2 скилидки чесън
· 30 г пресен кориандър
· 30 мл фъстъчено масло
· 30 мл сладък сос “Чили” /сладък кетчуп/
· 15 мл соев сос
· 15 мл шери
· 15 мл сусамено олио
· 30 мл зехтин
· 30 мл пилешки бульон или вода
· 10 препечени пуканки
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в 1 л подсолена вода, като внимаваме да не се разварят. Отцеждаме ги в гевгир и ги измиваме със студена вода.
Смесваме в купа нарязаните на ситно зеленчуци, както и останалите съставки за соса. Леко загряваме соса, без да му позволяваме да заври, объркваме спагетите с този сос, разпределяме ги по чиниите и ги гарнираме с изпържените до поруменяване пилешки хапки, с пуканките и с кашуто. Сервираме веднага.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...