Продукти: (за 4-5 порции)
· 500 г спагети
· 1 к.ч. зехтин
· 2-3 скилидки чесън
· 200 г черни маслини
· 6 сардели /солени или от консерва/
· 3-4 домата
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
Измиваме сарделите и леко ги обезсоляваме. Нарязваме ги на дребно. Обелваме доматите и също ги нарязваме.
В сгорещената мазнина запържваме нарязания чесън. Прибавяме сарделите, доматите, нарязаните маслини и черен пипер на вкус. Варим 1-2 мин на силен огън при непрекъснато бъркане. Накрая смесваме със сварените спагети и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...