Кулинарни рецепти » Кюфтенца в гнезда от спагети

 Кюфтенца в гнезда от спагети

Продукти: (за 6 порции)

· 500 г спагети /по-тънки/
· 2 с.л. зехтин
· 650 г телешка кайма
· 200 г свинска кайма
· 1 глава лук
· 30 г галета
· 250 мл прясно мляко
· 2 яйца
· 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· сол, черен пипер

За заливката:
разбита заквасена сметана
кетчуп
настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина и задушаваме до омекване ситно нарязания лук. Сваляме от котлона. В купа смесваме галетата, разбитите яйца и прясното мляко и ги оставяме да постоят 15 мин.

Смесваме двата вида кайма, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и прибавяме яйчената и лучената смеси. Подправяме с магданоза и омесваме много добре. Загряваме фурната на 180°С. Застиламе решетката на фурната с пергамент, оформяме малки кюфтенца, подреждаме ги и ги изпичаме. Печем не повече от 10 мин.

Възвираме 4 л подсолена вода и варим спагетите 8 мин. Отцеждаме ги в гевгир, веднага ги оформяме като гнезда и във всяко слагаме по 3 кюфтенца. Поливаме с разбита сметана или кетчуп и наръсваме с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало