Продукти: (за 4 порции)
· 250 г спагети /1/2 пакет/
· 1 глава броколи
· 3 с.л. зехтин
2 тиквички
3 скилидки чесън
· 2 с.л. краве масло
· 150 мл пилешки бульон
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме броколите на розички, които бланшираме 4-5 мин във вряща подсолена вода. Отцеждаме и ги обливаме със студена вода.
Загряваме зехтина на умерен котлон и задушаваме 4 мин нарязаните на кубчета тиквички. Прибавяме маслото и счукания чесън и задушаваме още 2 мин, бъркайки периодично. Прибавяме броколите, обръщаме ги в мазнината и наливаме топлия пилешки бульон. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме сместа да къкри още 3-4 мин.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги смесваме със зеленчуците.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...