Кулинарни рецепти » Омлет с конфитюр

 Омлет с конфитюр

Продукти:

• 10 яйца
• 150 г кристална захар
• 2 с.л. олио
• 1 ванилия
• 50 г брашно
• 200 г конфитюр
• 100 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците и ги разбиваме до сгъстяване с половината от захарта. Разбиваме белтъците на сняг с останалата захар и внимателно ги съединяваме с жълтата смес, като сипваме и брашното.

Леко запържваме омлета в сгорещеното олио, а следтова го печем в умерена фурна, докато бухне и зе зачерви.

Разрязваме изпечения омлет на две. Намазваме едната половина с конфитюра и покриваме с другата. Поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало