Продукти: (за 4 порции)
• 8 яйца
• 200 г пилешки дробчета
• 100 г гъби
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. бяло вино
• 1 глава лук
• 60 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и гъбите много ситно. Нарязваме дробчетата и заедно с гъбите ги запържваме в разтопеното масло. Прибавяме лука, черен пипер и сол. Когато лукът омекне, наливаме виното, което трябва да заври. Прибавяме доматеното пюре и наситнен магданоз. Отстраняваме от огъня и държим на топло.
Разбиваме яйцата със сол и черен пипер и пържим омлети в сгорещена мазнина. Щом се запекат отдолу, изсипваме в средата на всеки омлет по малко пълнежа и ги прегъваме на две. Изваждаме готовите омлети в затоплени чинии и върху тях разстиламе останалата смес от дробчета и гъби.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...