Кулинарни рецепти » Касапски сарми

 Касапски сарми

Продукти:

• 1,5 кг свински черен дроб /пресен/
• 600 г прясна сланина
• 1 свинско було
• 3-4 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 люти чушлета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме булото за 20 мин в хладка вода, измиваме го и го нарязваме на 10 парчета.

Почистваме и измиваме дроба и сланината, нарязваме ги на кубчета. Прибавяме ситно нарязаните лук и люти чушлета, наливаме олиото, посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.

Разпределяме сместа по парчетата от булото и завиваме сарми. Подреждаме сармите в тавичка, наливаме 1-2 к.ч. топъл месен бульон /или подсолена вода/ и печем в умерено загрята фурна.

Автор: Иван Рашев

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало