Кулинарни рецепти » Вито шкембе от Чепеларе

 Вито шкембе от Чепеларе

Продукти:

• 1 кг телешко шкембе
• 250 г тънки черва
• 60 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме шкембето, остъргваме го, измиваме го и сваряваме. Нарязваме го на квадратни парчета, които увиваме на рула и увиваме с предварително почистените и измити тънки черва.

Нареждаме рулата в тава, намазана с маслото, заливаме с малко вода, поръсваме със сол, черен и червен пипер и печем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало