Продукти: (за 5 порции)
• 800 г черен дроб
• 100 г краве масло
• 1 глава лук
• 3 зелени пиперки
• 3 домата
• 1 ч.ч. брашно
• 5 люти чушлета
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме дроба от големите кръвоносни съдове, нарязваме го на кубчета, поръсваме го със сол и черен пипер, овалваме го в брашното и го изпържваме в сгорещената мазнина.
След като извадим дроба, в същата мазнина задушаваме до омекване ситно нарязания лук. Последователно прибавяме почистените от дръжките и семената и едро нарязани пиперки и обелените и ситно нарязани домати. Продължаваме да задушаваме, докато зеленчуците останат на мазнина.
Разпределяме изпържения дроб в чиниите за сервиране и го заливаме с приготвения сос. Поръсваме всяка порция със ситно нарязан магданоз и я я гарнираме с по 1 люто чушле.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...