Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 език
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 резен целина
• 1 дафинов лист
• зърна черен пипер и бахар
• сол
За соса:
• 100 г стафиди
• 1-2 с.л. краве масло
• 1 пълна с връх с.л. брашно
• сокът от 1/2 лимон
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода заедно с подправките. Изваждаме го, обливаме със студена вода и обелваме от ципата. Оставяме да изстине и го нарязваме на тънки филийки.
Накисваме стафидите 10 мин в гореща вода, отцеждаме и ги изплакваме. Леко ги подсушаваме.
Правим светла запръжка от маслото и брашното и с бъркане разреждаме с 350 мл прецеден бульон от езика. Слагаме стафидите, подправяме със сол и черен пипер, подкиселяваме и възвираме соса 3-4 мин.
Подреждаме езика в затоплени чинии и заливаме със соса.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...