Продукти: (за 4-6 порции)
• 500 г пилешко месо
• 200 г моркови
• 2 пиперки
• 1 стрък праз
• 2-3 домата
• 50 г фиде
• 1-2 листа целина
• магданоз, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода, изваждаме го и го обезкостяваме. Връщаме нарязаното на парченца месо в бульона и прибавяме ситно нарязаните праз, моркови и чушки. Варим супата на умерен огън.
Няколко минути преди да отстраним от огъня прибавяме натрошеното фиде и обелените и настъргани домати.
Отстраняваме готовата супа от огъня, подправяме я с лимонов сок и поръсваме със ситно нарязани листа от целина и магданоз.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...