Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от бяла риба
• 1 дафинов лист
• 2-3 скилидки чесън
• 4 с.л. зехтин
• 1 с.л. лимонов сок
• пресен или сух девисил
• 1 щипка босилек
• сол, черен пипер
За гарнитурата:
• 1 чушка
• 200 г по-дребни домата
• 1 глава лук
Начин на приготвяне:
Смесваме зехтина, лимоновия сок, сол, черен пипер, нарязаните на ситно чесън и зелени подправки, натрошения дафинов лист. Заливаме парчетата риба, покриваме с фолио и оставяме да се мариноват 2 часа.
Нарязваме доматите на филийки, лука на осминки или четвъртинки, чушката на ивици.
В едната част на скарата печем рибата около 8-10 мин. като я обръщаме и мажем периодично с маринатата, а в другата част печем зеленчуците също около 10 мин. Гарнираме порциите с лимонови резени.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...