Кулинарни рецепти » Бяла риба по аржентински

 Бяла риба по аржентински

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г бяла риба
• сокът от 1 лимон
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. горчица
• 4 стръка зелен лук
• 2 стръка праз
• 3 моркова
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. краве масло
• 150 г нарязан много на тънко бекон
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата, измиваме и я подсушаваме с кърпа. Поливаме я отвътре с лимоновия сок, а отвън я намазваме с горчицата. Посоляваме и я поръсваме отвътре с черния пипер. Оставяме я да пресои 20 мин.

Обелваме лука и праза, измиваме и ги нарязваме на дребно, после посоляваме. Намазваме с масло обилно парче домакинско фолио и отгоре слагаме рибата. С половината от зеленчуковата смес пълним рибата, а с останалата я покриваме. Накрая отгоре слагаме бекона.

Завиваме фолиото и печем рибата 30 мин, но след 20 мин я отвиваме, за да хване коричка и да се зачерви. Ако желаем да запазим сока й, я сервираме във фолиото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало