Продукти: (за 4 порции)
• 400 г картофи
• 300-400 г сварено месо от кокошка
• 2 глави кромид лук
• 3 яйца
• 1 к. ч. галета
• 1 к. ч. олио
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме свареното месо и го накълцваме на ситно. Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на ситно.
Смесваме всичко с нарязания на ситно (настърган на едро ренде) лук, жълтъците, ситно нарязания магданоз, солта и черния пипер. Омесваме добре, правим кюфтета, които топим най-напред в добре разбитите белтъци, а после в галета.
Пържим ги до поруменяване в сгорещеното олио.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...