Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г агнешко месо от бутчето
• 2 връзки зелен лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1/2 к.ч. олио
• магданоз, джоджен
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца и го разпределяме в гювечетата. Заливаме с мазнината, млякото и с по 2 с.л. вода и печем около 10 мин в предварително загрята фурна, като няколко пъти разбъркваме.
Добавяме едро нарязания лук, ситно нарязан магданоз, листата от джоджен, доматеното пюре, червен пипер, черен пипер, сол. Печем още 20 мин, докато месото омекне и се зачерви.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...