Кулинарни рецепти » Катино мезе

 Катино мезе

Продукти:

• 500 г свинско месо
• 300 г гъби
• 1-2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в олиото. Щом побелее, добавяме ситно нарязаните лук и гъби и задушаваме, докато зарзаватът омекне.

После наливаме малко гореща вода, посоляваме и варим на тих огън до готовност. Накрая подправяме с черен пипер и лимонов сок и поднасяме.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало