Продукти:
• 200 г агнешко месо
• 200 г телешко месо
• 1-2 с.л. свинска мас
• 2 връзки зелен лук
• 2-3 листа от маруля
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме двата вида месо на парченца, които запържваме в разтопената мас. Прибавяме ситно нарязаната бяла част на лука и също я позапържваме. Поръсваме брашното, прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода и задушаваме няколко минути.
После подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и прибавяме нарязаните чесън, листа от маруля и пера от лука. Задушаваме, докато поомекнат и тези продукти, наливаме топла вода или бульон и оставяме яхнията да ври на тих огън до готовност. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...