Кулинарни рецепти » Пролетна яхния по унгарски

 Пролетна яхния по унгарски

Продукти:

• 200 г агнешко месо
• 200 г телешко месо
• 1-2 с.л. свинска мас
• 2 връзки зелен лук
• 2-3 листа от маруля
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме двата вида месо на парченца, които запържваме в разтопената мас. Прибавяме ситно нарязаната бяла част на лука и също я позапържваме. Поръсваме брашното, прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода и задушаваме няколко минути.

После подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и прибавяме нарязаните чесън, листа от маруля и пера от лука. Задушаваме, докато поомекнат и тези продукти, наливаме топла вода или бульон и оставяме яхнията да ври на тих огън до готовност. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало