Кулинарни рецепти » Варен заек с картофи

 Варен заек с картофи

Продукти: (за 3 порции)

• 600 г заешко месо
• 1-2 моркова
• 1 глава лук
• 500 г картофи
• 3-4 с.л. олио
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. вино
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и обескостяваме месото, след което го нарязваме на порции.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от маслото, към което сме прибавили олиото и малко вода. Прибавяме месото, заливаме го с виното и гореща вода, колкото да го покрие. Варим на умерен огън.

Когато месото поомекне, прибавяме обелените и нарязани картофи и размитото с малко вода доматено пюре. Посоляваме ястието на вкус и варим още 20 мин. Накрая прибавяме останалото масло, поръсваме със ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало