Кулинарни рецепти » Агнешко бутче с пъстра плънка

 Агнешко бутче с пъстра плънка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 агнешко бутче
• 300 г кайма /смес/
• 100 г пушена сланина
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. мазнина
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме бутчето по дължина и изваждаме коста. Начукваме месото и посоляваме.

Смесваме каймата със сланината, нарязана на кубчета, ситно нарязаните яйца, магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разстиламе плънката върху месото, навиваме го на руло и го завързваме.

Запържваме го в сгорещената мазнина. Щом се зачерви равномерно, започваме да наливаме по малко гореща вода, за да се задуши.

Когато месото е почти готово, прибавяме доматеното пюре и брашното, размити в 1 ч.ч. топла вода. Накрая подправяме соса с разбитото кисело мляко и опитваме на сол.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало